Telefoon 050 318 87 50

E-mail info@elzstrafrecht.nl

 

Cassatieberoep Alasam S. in zaak Baflo

Alasam S., de inmiddels 29-jarige verdachte in de zaak Baflo, stelt cassatieberoep in tegen het arrest van het gerechtshof te Leeuwarden. Onze cliënt werd eerder deze maand veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf en tbs. Het hof acht bewezen dat cliënt zich schuldig heeft gemaakt aan twee keer doodslag, alsmede twee keer poging doodslag, bedreiging meermalen gepleegd en poging zware mishandeling. De rechtbank veroordeelde Alasam S. in 2013 nog tot een gevangenisstraf van 28 jaar, nadat het openbaar ministerie levenslang had geëist.

De raadsman mr Mathieu van Linde noemde eerder de beslissing van het hof in de media een 'polderarrest'. Het arrest zal voor alle betrokkenen elementen bevatten die tot tevredenheid stemmen, maar tegelijk ook elementen om ontevreden over te zijn. Bij onze cliënt bestaat vooral tevredenheid over de erkenning door het hof ten aanzien van zijn psychische toestand ten tijde van de delicten. Het hof achtte bijvoorbeeld onze cliënt conform het pleidooi van de verdediging volledig ontoerekeningsvatbaar ten aanzien van de doodslag op Renske Hekman.

Onze cliënt heeft na uitvoerig overleg met zijn raadsman besloten toch cassatie in te stellen. Een van de aspecten die daarin meeweegt is dat het hof in zijn beslissing geen aandacht heeft besteed aan de mogelijke rol van het antidepressivum paroxetine, terwijl bij onze cliënt een DNA afwijking is aangetroffen die daarop van invloed is. Tevens roept het oordeel van het hof dat onze cliënt wel deels toerekeningsvatbaar is ten aanzien van de overige feiten vragen op. Tenslotte speelt in de afweging mee dat het openbaar ministerie eerder al cassatieberoep instelde.

Het is nog niet bekend wanneer het cassatieberoep wordt behandeld door de Hoge Raad.

 

Eckert Van Linde Van der Zee Advocaten

Bezoekadres

Martinikerkhof 27
9712 JH Groningen
Routebeschrijving »

Postadres

Postbus 3082
9701 DB Groningen

Contact

t. (050) 318 87 50
f. (050) 311 20 46
e. info@elzstrafrecht.nl